Eng

Partners

Exempelbild.

LIFE SURE genomförs av Kalmar kommun och Linnéuniversitetet.

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet är en kreativ och internationell kunskapsmiljö som odlar nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet. Det finns 33 000 registrerade studenter vid Linnéuniversitetet (2018).

Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser. Här kan du läsa olika ämnen inom konst och humaniora, hälso- och livsmedelsvetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik och ekonomi. På Linnéuniversitetet finns även en rad olika uppdragsutbildningar såsom rektorsutbildning och polisutbildning.

Forskningen vid Linnéuniversitetet håller hög kvalitet, nationellt såväl som internationellt och spänner över en rad olika discipliner.

The Environmental Science and Engineering Group (ESEG)

Vi bedriver forskning som bidrar till att skydda våra naturresurser, vilka dagligen hotas av samhällets snabba förändringar och människors växande behov. Vi forskar bland annat om vattenrening och deponering av avfall. Ett annat forskningsområde är marksanering med hjälp av växter och mikroorganismer.

Läs mer om Linnéuniversitetet och ESEG här.

Kalmar kommun

Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.

Läs mer om Kalmar kommun här.

Fler sidor inom finansiärer och partners

Finansiärer

LIFE SURE finansieras med hjälp av EU:s LIFE-program samt Havs- och vattenmyndigheten

Publicerad: 11 juni 2019